Collectie-item

Groepsportret van het dagelijks bestuur van de gemeente Tilburg 1972

Instelling/bron: Stadsmuseum Tilburg

Groepsportret (olieverf op doek, 199,5 x 315 cm) van het dagelijks bestuur van de gemeente Tilburg en zijn secretaris in 1972.
Het College van Burgemeester en Wethouders is hier ten voeten uit afgebeeld in door Dirk Simon (Dick) Stapel (Den Haag 1942). Van links naar rechts: wethouder M.A. Krens, wethouder J.C. Baggerman, wethouder E.M. de Grood, (ex)-wethouder P.J. Vriens [trad af als wethouder op 6 juli 1972, gedurende de ca. drie maanden dat de schilder aan het doek werkte], burgemeester C.J.G. Becht, wethouder F.I.M. Mannaerts, wethouder P. van Zon en tenslotte gemeentesecretaris P.D.M. Pijnenburg.

Het schilderij is in 1972 vervaardigd in opdracht van architectenbureau Kraaijvanger en de aannemers van het nieuwe secretariegebouw, en als symbolische overdracht van het gebouw en ingebruikneming ervan, overgedragen aan de gemeente Tilburg op 20 september 1972. Het hangt nog steeds in Stadskantoor 1.
Dick Stapel was 30 jaar oud toen hij dit schilderij maakte. Hij studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag in 1966. [RP]