Special: De terugblik op de Maand van de Geschiedenis 2019

CR0338 Antoon Coolen 8 Hub van Doorne feliciteert burgemeester T. Smulders-Beliën met de eerste DAF personenauto die in Eindhoven op 23 maart 1959 van de band is gekomen. (Foto: Joop van Bilsen, Nationaal Archief, Wikimedia Commons)

Hub van Doorne feliciteert burgemeester T. Smulders-Beliën met de eerste DAF personenauto die in Eindhoven op 23 maart 1959 van de band is gekomen. (Foto: Joop van Bilsen, Nationaal Archief, Wikimedia Commons)

De Maand van de Geschiedenis ligt alweer een ruime maand achter ons. Dit leek ons een goede gelegenheid om eens terug te blikken: wat had de Maand van de Geschiedenis op Brabantserfgoed.nl nu opgeleverd? Welke Zij/Hij artikelen hebben ons geraakt? Welke conclusies kunnen we nu trekken?

Hiervoor kwam Lema Salah langs, promovendus aan de Radboud Universiteit, adviseur van de redactie en historicus. Daarnaast schoof hoofdredacteur Wouter Loeff aan.

Let op: van ca. 20:20 tot 22:20 hebben we het over woordgebruik rond (historische) verkrachtingen. Hoor je dit liever niet, spoel dan vooral deze minuten door.

 

Je vindt de aflevering op Soundcloud, Apple Podcasts, Spotify of Stitcher.

Om de podcast direct op deze pagina te beluisteren kun je de cookies accepteren en de pagina verversen.