Thema

Tachtig jaar oorlog in Brabant

De Tachtigjarige Oorlog is vanuit Hollands perspectief een succesverhaal. Voor Brabant ligt dit ingewikkelder.

450 jaar geleden begon de Tachtigjarige Oorlog. Een oorlog die Nederland heeft gemaakt tot het land dat het nu is, maar ook een oorlog die is uitgevochten in Brabant. Boerderijen werden geplunderd, dorpen verwoest en steden belegerd. Reden voor Brabants Erfgoed om oktober 2018 - de Maand van de Geschiedenis – uit te roepen tot themamaand ‘de Tachtigjarige Oorlog in Brabant’.

Weet je even niet meer hoe dat zat met die Spanjaarden en Staatsen? Lees dan onze longread voor een stoomcursus Brabant tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Erfgoedliefhebbers, waaronder leden van heemkundekringen, archivarissen en medewerkers van musea en universiteiten belichten deze maand op Brabants Erfgoed de grote nationale gebeurtenissen tijdens de Tachtigjarige Oorlog vanuit lokaal perspectief. Blader door de vele artikelen en ontdek het verhaal van Brabant tijdens de Tachtigjarige Oorlog!

 

Oorlog op de kaart

Alle artikelen over de Tachtigjarige Oorlog

Draag bij aan Brabants erfgoed!

Wil je een verhaal delen? Vul hieronder je gegevens in, en geef kort aan wat je zou willen bijdragen. De redactie neemt dan contact met je op.