Thema

Oost/West

De geschiedenis van Brabant is wereldgeschiedenis. Niet alleen trokken Brabanders de wereld in, maar de wereld kwam ook naar Brabant.

In oktober 2020 staat Brabantserfgoed.nl in het teken van de relatie van Brabant met de wereld. In een heleboel verhalen lees je over historische ontmoetingen. Op deze pagina vind je artikelen van heemkundigen, museummedewerkers en andere deskundigen over Brabanders en hun ontmoetingen en invloed binnen en buiten Brabant. Brabanders trokken de wereld over als zeevaarders, handelaren, soldaten, missionarissen, slavenkapiteins en kolonisten. Ze namen niet alleen Brabant mee de wereld in, maar als ze terug kwamen, namen ze de wereld mee naar Brabant. Tegelijkertijd kwamen mensen van buiten Brabant naar de provincie en werden zo ook Brabanders, terwijl ook zij een stuk van de wereld meenamen. Onderaan de pagina vind je een overzicht van al hun verhalen op Brabantserfgoed.nl.

Oost/West op de kaart

Oost/West op Brabantserfgoed.nl

Draag bij aan Brabants erfgoed!

Wil je een verhaal delen? Vul hieronder je gegevens in, en geef kort aan wat je zou willen bijdragen. De redactie neemt dan contact met je op.